מי אורז לשיער

האורז מהווה מזון בסיסי וזול והוא משמש מיליונים ברחבי העולם. השריית האורז במים טרם הכנתו, מסתבר, הופכת את המים לחומר שיש בו להזין את העור והשיער שלנו.

הסיבה להשריית הארוז ממים מאפשרת, בעצם, להיפטר מלכלוך ואבק שהצטבר על גבי האורז. מומחים בתחום הבישול אף ממליצים לבצע מספר סבבים של השריית האורז במים, כשבאותם סבבי השרייה מוּסָרִים עודפי עמילן מהאורז וכך הוא יוצא פחות דביק בעת הגשתו.

במאמר זה אנו נתייחס למים שנותרו לאחר השריית האורז. מים שרבים מאיתנו משליכים כלאחר יד, כשמסתבר שלהם יש מספר סגולות בריאותיות.

תרומה לשיער

כפי שהזכרנו קודם, למי האורז אף תרומה משמעותית לטיפול בשיער שלנו. לאורך שנים שימש האורז כחומר גלם שיש בו לתרום לבריאות השיער בקרב נשים בדרום מזרח אסיה.

בקי ווספר, בלוגרית מאוסטרליה, שיתפה בעמוד שלה סרטון שבו הדגימה כיצד מי אורז המשולבים יחד עם חומץ תפוחים תורמים להשבת הברק לשיער ואף בחיזוקו. ווספר מדגישה בסרטון כי חשוב להשרות את מי האורז בשלושה סבבים, כשבסבב השני או השלישי על ההשרייה להתבצע במשך 12 עד 24 שעות בטמפרטורת החדר.

מומחים בתחום השיער אף ממליצים לנשים ולגברים בעלי שיער ארוך לחפוף את השיער בשמפו ומרכך ובהמשך לעשות שימוש במי אורז, זאת תוך התמקדות במשיחת הקרקפת קודם ואז במשיחת השיער עצמו ורק לאחר כחמש דקות ניתן לשטוף את השיער.

במחקרים נוספים עוד מ-2010 התגלה כי למי אורז היכולת בהפחתת החיכוך בין קצוות השיער, מה שתורם לגמישותו. ביפן ערך מכון מחקר הדמיה אשר גילה כי פחמימת אינוזיטול הקיימת באורז נותרת בשיער שלנו גם לאחר שטיפתו ובכך מעניקה לו הגנה רחבה ומקיפה.

התססת מי אורז

מחקר מ-2012 מדגיש כי למי אורז מותססים יתרונות בולטים יותר לעומת אלו הרגילים שעברו תהליך של השרייה בלבד, כשבאלו שעברו תהליך התססה (כולל בעצם השרייה ארוכה יותר ובטמפרטורה חמה יותר) ניתן למצוא כמות רחבה יותר של נוגדי חמצון.

חשוב לציין כי מי אורז מותססים נחשבים לחומר חזק ועל כן רצוי לדללם באמצעות כוס מים חמים בטרם השימוש. ועדיין, חשוב לזכור כי במקרים ובהם מדובר בטיפול בשיער יבש, אותו שיער ידרוש דווקא ריכוז גבוה יותר של מי אורז מותססים, כשריכוז נמוך יותר יתאים במקרים של שיער שומני.

אופן השימוש

בכדי ליהנות מאותם מי אורז רצוי להשרות האורז במים בשני סבבים, כשלאחר ההשרייה הראשונה יש לדאוג כי הסבב השני של ההשרייה ייעשה בטמפרטורה החדר ויימשך בין 12 ל-24 שעות. לאחר הסבב השני של ההשרייה הניחו את מי האורז במקרר, כשהוא אמור לשמש אתכם למשך שבוע שלם.

את מי האורז ניתן למרוח על עור הפנים והקרקפת באמצעות צמר גפן. בעבור אלו העושים שימוש במי אורז בפעם הראשונה, רצוי לבדוק שאתם לא רגישים למים אלו וזאת באמצעות משיחת מי האורז על גבי הזרוע על מנת להבחין האם קיימת תגובה אלרגית של העור נוכח המגע עם מי האורז.

תרומת מי אורז גם לעור שלנו מחקר שפורסם ב-2018 הצביע על כך שבמי אורז ישנם נוגדי חמצון המסייעים בשמירה על עור הפנים בפני קמטים ואף בשמירה כנגד נזקי שמש. מדובר בנוגדי חמצון משמעותיים שיעילותם שווה למוצרי קוסמטיקה המכילים ויטמין C, כשוויטמין זה נחשב כנוגד חמצון משמעותי המגן מפני נזקי השמש והקמטים ובכך, בעצם, ביכולתו אף להגן על עור הקרקפת והשיער מפני השמש.