השתלת גבות – למי זה מתאים, איך זה מתבצע ואיפה הכי משתלם?

השתלת שיער היא לא הליך שעושים רק בקרקפת, אם כי זה האזור שהכי בולט לעין כשיש בו נשירה או דלילות. אפשר לעשות השתלת שיער בכל אזור שאמורים להיות בו זקיקים, וזה כולל גם את הגבות. עם השתלה כזאת אפשר לחדש את המראה הטבעי של הגבות, שיש להן השפעה רבה יותר על המראה של הפנים ממה שנדמה לכם.

השתלת שיער בגבות – למי ההליך מתאים?

השתלת שיער בגבות יכולה להתאים לאנשים הסובלים מאובדן שיער באזור בגלל כל מיני סיבות:

  • מחלות אוטואימוניות כמו אלופציה, שהשפיעו בין היתר על אזור הגבות
  • אנשים שעברו טיפולי כימותרפיה ואיבדו שיער בגבות
  • אנשים שיש להם צלקות באזור המצח והגבות, שיצרו חורים בגבות או איבדו אותן לגמרי
  • אנשים שבעקבות עיצוב גבות ממושך ולא מקצועי איבדו את השערות והזקיקים ועכשיו המצב נראה לא טוב
  • בעיות הורמונליות או מחלות אחרות שגרמו לאובדן שיער חלקי או מלא בגבות

השתלת שיער בגבות יכולה להתאים גם למי שאין לו בהכרח אובדן שיער באזור, אבל רוצה לעצב אותן מחדש ולמלא אותן כדי לשפר את המראה שלהן ושל הפנים באופן כללי. הגבות הן אומנם פס לא כזה גדול של שיער על הפנים, אבל יש להן השפעה גדולה על איך שהפנים שלנו נתפסות בעיני אחרים וממש יכולות לעשות הבדל במראה.

איך מתבצע התהליך?

התהליך של השתלת גבות הוא די דומה לזה של השתלת שיער בקרקפת:

  • ייעוץ ובדיקה – בשלב הראשון תגיעו למטפל שיבדוק את מצב השיער שלכם ואת ההתאמה שלכם להליך. כאן אתם תשמעו את כל המידע שאתם צריכים להכיר בנושא, מהם הסיכונים בהליך וגם מידע על תהליך ההחלמה לאחר הטיפול
  • הוצאת הזקיקים מהאזור התורם – לאחר שבבדיקה המטפל יבדוק את האזור בגוף שהוא האזור התורם זקיקים (שכן השתלת שיער בגבות היא השתלה עצמית), בהליך עצמו הוא יוציא זקיקים משם בשיטת ההשתלה FUE, שבה כל זקיק מוצא בנפרד, נשמר בתמיסה ומושתל בחריץ ייעודי באזור הגבות. התהליך הוא זעיר-פולשני ונעשה בהרדמה מקומית
  • השתלת הזקיקים ועיצוב הגבה – המטפל ישתיל את הזקיקים באזור הגבות לפי העיצוב שנקבע מראש, כדי ליצור מראה של גבות טבעיות ומלאות יותר
  • החלמה – לאחר שהטיפול הסתיים תצטרכו לפעול לפי ההנחיות שתקבלו כדי לתת לאזור זמן להחלים ולהגדיל את סיכויי ההצלחה של ההשתלה

השתלת שיער בגבות – מה משפיע על המחיר?

המחיר של השתלת שיער בגבות מושפע מכמה גורמים. הגורם המרכזי הוא כמובן היקף ההשתלה – האם מדובר בהשתלה של כמה עשרות זקיקים, או שאתם זקוקים לשחזור מוחלט של הגבות? ככל שתצטרכו כמות גדולה יותר של זקיקים להשתלה כך המחיר יעלה.

עוד גורם חשוב הוא המוניטין של הקליניקה או המטפל שבחרתם בו. מרפאות בעלות מוניטין ארצי או בין לאומי יגבו מחיר גבוה יותר על השירות שהן מספקות, וזה לא בהכרח אומר שתקבלו את הטיפול הכי מקצועי ובטוח (אבל אם יש להם הרבה המלצות ולקוחות שהם באמת מרוצים, הסיכוי לתוצאות לא טובות הוא באמת נמוך). כמו כן, ההשתלה נעשית בשיטת FUE, והעלות של הציוד, הטכנולוגיה והניסיון של המטפל בשיטה הזו משתקפים גם הם במחיר. אם אתם לא בטוחים איך בוחרים מרפאה לטיפולי ההשתלה השונים, אנחנו ממליצים לכם לקרוא את המאמר שלנו בנושא בלחיצה על הקישור.

השתלת גבות בארץ או בחו"ל – איפה הכי משתלם?

בעולם של השתלות השיער (לא רק בגבות) תמיד היה סוג של קונצנזוס שבחו"ל זה זול יותר. אולי פעם זה היה נכון, אבל היום התשובה כבר לא כזאת חד משמעית. יש סיכוי לא רע שתמצאו השתלת שיער בחו"ל שהיא זולה יותר מהמחיר הממוצע בארץ, אבל לא בטוח שזאת תהיה הבחירה הכי משתלמת בשבילכם.

בדרך כלל בשיקולים של "מה משתלם יותר" צריך לחשוב על כל ההיבטים של ההשתלה, ולא רק על המחיר של הטיפול עצמו. למשל, בהשתלת שיער בישראל אתם נהנים מכמה יתרונות חשובים: צוות שמדבר בעברית, נסיעה של כמה שעות לכל היותר והגעה הביתה בסוף היום, והיכולת להיות במעקב של הצוות המטפל גם אחרי שסיימתם את הטיפול. מצד שני, הניסיון הבין לאומי של מרפאות בחו"ל קוסם ללא מעט לקוחות, והעובדה שאפשר לשלב בזה גם טיול קצר בחו"ל (שצריך להביא בחשבון מבחינה כלכלית) יכולה להיות יתרון לאנשים שונים, אבל גם חיסרון למי שלא יכול לצאת מהארץ מסיבות כאלו ואחרות.

חשוב לציין שבשנים האחרונות כל מה שקשור להשתלות שיער בישראל התקדם מאוד – הניסיון והמקצועיות של הרופאים שיטפלו בכם, ציוד וטכנולוגיה חדשניים, שירות מקצועי יותר ותוצאות טובות יותר. לפעמים בחו"ל מי שעושים את ההשתלה הם טכנאים שהרופאים משגיחים עליהם, וזה משהו שלא יקרה בארץ. התהליך בארץ הפך לבטוח ונוח הרבה יותר, אז לא חייב לשפוך כסף על כל מה שקשור ליציאה לחו"ל בשביל הטיפול הזה. עם זאת, עדיין כדאי לבדוק כמה קליניקות מתאימות – השיקולים והבחירה הם תמיד שלכם.

למה לצפות לאחר השתלת שיער בגבות? תהליך ההחלמה והתוצאות

אחרי הטיפול עצמו תקבלו שורת הנחיות מהצוות המטפל לגבי ההתנהלות שלכם אחרי ההחלמה. המידע הראשון שתקבלו – זמן ההחלמה הוא כמה ימים בלבד, מקסימום שבוע (וזה כבר באמת יותר מדי). יכול להיות שבזמן הזה תרגישו אדמומיות, נפיחות ואולי גם קצת חוסר נוחות או כאבים – הכול בסדר וזה יעבור לבד. גם יגידו לכם שהשיער ינשור בחודשים הראשונים, וזו לא טעות וגם לא כישלון של התהליך אלא שלב טבעי בתהליך. אחרי הנשירה השיער יתחיל לצמוח שוב כרגיל, ותוך כמה חודשים ועד שנה תראו את התוצאות בעיניים. חשוב לעקוב אחרי ההוראות של המטפלים כדי לא לפגוע בטעות בזקיקים שהושתלו ולהבטיח תוצאות טובות בזמן הקצר ביותר.

סיכום

השתלת שיער בגבות יכולה לעזור לכל מי שהמראה של הגבות שלו נפגע או מפריע לו, והתהליך יכול להיות מהיר, בטוח ומשתלם גם מבלי לצאת מהארץ לטיול של כמה ימים בחו"ל. מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי מותאם אישית כדי לבחון את ההתאמה שלכם להליך.

שאלות נפוצות

האם יש צורך להסיר קעקוע גבות לפני השתלת שיער בגבות?

לא חייב להסיר קעקוע גבות לפני השתלה, אבל אם בחרתם לעשות את זה כדאי שזה יקרה כמה חודשים (לפחות חודשיים) לפני ההשתלה.

כיצד מתבצע תהליך השתלת שיער בגבות?

התהליך של השתלת שיער בגבות די פשוט – מגיעים לייעוץ ולבדיקה אצל רופא מוסמך, ולאחר שמקבלים את האישור ומגיעים לכיסא הטיפולים הרופא מוציא זקיקים מהאזור התורם ומשתיל אותם בגבות לפי התוכנית.

מהם היתרונות והחסרונות של השתלת שיער בגבות?

היתרונות של השתלת שיער בגבות הם שזהו פתרון קבוע לאובדן שיער חלקי או מלא בגבות. התוצאה האסתטית ברמה גבוהה והביטחון העצמי יעלה מאוד. החסרונות הם שמדובר בהליך כירורגי שעולה כמה אלפי שקלים לפחות, דורש סבלנות ומילוי של ההנחיות מהצוות המטפל, ולא כל אחד יכול להיות מתאים לטיפול הזה.

מהי שיטת FUE?

שיטת FUE (Follicular Unit Extraction) היא שיטה להשתלת שיער שבה מוציאים באמצעות מחט מיוחדת זקיקי שיער מהאזור התורם. בזמן שהזקיקים שהוצאו נחים בתמיסה מיוחדת, המטפל יוצר תעלות מיקרוסקופיות בעור באמצעות הכלים המתאימים, ולאחר מכן משתיל באופן ידני זקיק בכל תעלה.

מה ההבדל בין הליך זה למיקרובליידינג?

מיקרובליידינג הוא הליך שבו מדמים מראה מלא של הגבות בעזרת החדרה של פיגמנט לעור (ממש כמו קעקוע), והיא אינה כוללת שחזור של השערות והזקיקים החסרים. מיקרובליידינג הוא בדרך כלל פתרון זמני יותר (הפיגמנט בעור נעלם אחרי כמה שנים) למי שלא יכול או לא רוצה לעבור השתלה.